Sportmassage

Wat is sportmassage

Het doel van de sportmassage is het lichaam beter belastbaar te maken voor (zware) inspanningen. De kans op blessures neemt bovendien af als u regelmatig een sportmassage ondergaat. De sportmassage is een stevige massage van de spieren en wordt vaak toegepast om vermoeidheid van het lichaam na inspanning weg te nemen. Vooral na een zware lichamelijke inspanning of wanneer u merkt dat uw lichaam overbelastingsverschijnselen vertoont, is een sportmassage aan te raden. Het ontspant uw spieren en bevordert uw stofwisseling, reguleert uw bloeddruk en geeft uw zenuwstelsel een goede impuls. De sportmassage houdt uw lichaam gezond en verbetert uw sportprestaties.

Ook bij blessures kan de sportmassage effectief worden ingezet. Door sportmassage blijft het lichaam van de sporter gezond, worden zijn prestaties beter en neemt de kans op blessures aanzienlijk af.

Sportmassage: bij welke klachten

Sportmassages voorkomen blessures, maar kunnen ook effectief worden ingezet als u een blessure heeft opgelopen. De massage voor sporters met blessures van rug, schouders of knieën is een veelvoorkomende. Maar in principe kunt u met elke sportblessure terecht.

sportmassage

Sportmassage: de behandeling

De massagetherapie voor sporters wordt toegespitst op de betreffende tak van sport. Tijdens de intake wordt gekeken hoe uw lichaam functioneert en beweegt. Probleemgebieden en blessures worden beoordeeld, om vervolgens met u door te nemen hoe de behandeling zal verlopen. Naast de massage wordt aandacht besteed aan blessurepreventie, de warming-up en cooling down en rekoefeningen die voor uw lichaam belangrijk zijn.

 

Effecten van de sportmassage

Een sportmassage – of de sportmassage als warming-up dient of als behandeling van een blessure –  beïnvloedt de stofwisseling positief. Het lichaam is beter voorbereid op lichamelijke inspanning en belasting. De massage zet de haarvaatjes in huid en spieren verder open, de doorbloeding neemt toe. Bovendien brengt de sportmassage u lichamelijke én geestelijke ontspanning.

Geef uw lichaam de beste voorbereiding en nazorg bij zware lichamelijke inspanning en ga naar massagepraktijk Kristal Helder in Norg. Dé massagepraktijk voor sportmassage in Drenthe.

Neem voor een afspraak contact op met Corrie.