Individuele familieopstellingen

Je kunt een opstelling doen ten aanzien van elke vraag, thema of verlangen.

Individuele (familie)opstelling

Bij individuele opstellingen gebruik ik ‘vloerankers’ (meestal gekleurde viltjes of matjes) om jouw beeld neer te laten leggen op de vloer. Ik gebruik mezelf als representant op afwisselend alle posities om jou de informatie te geven die vrijkomt.

Ik werk met een combinatie van 2 methodes van opstellen; het opstellen zoals Bert Hellinger dat heeft ontwikkeld met als uitgangspunt dat er altijd een bepaalde ordening dient te zijn in systemen. Ik werk met jou aan een betere positie waarin je meer op je plek komt te staan, meer ruimte hebt om dichter bij je vraag of je verlangen uit te komen.

Daarbij maak ik gebruik van de theorie van Franz Ruppert die werkt met ‘opstellingen van het verlangen’, ook wel traumaopstellingen genoemd. Door jou, en eventueel ook een ouder of ander lid uit het gezinssysteem ‘op te delen’ in één of meerdere zogenaamde traumadelen, overlevingsdelen en gezonde delen, kun je onderzoeken door welk trauma van je ouder er bij jou (secundair) trauma is ontstaan, welke coping/overleving je daardoor hebt ontwikkeld en wat dat met je doet.

In de opstelling wordt het traumadeel gevoeld, ervaren en doorleefd en kan daardoor weer geïntegreerd worden. Het overlevingsdeel wordt erkend voor zijn harde werken en bedankt en ontslagen uit zijn rol. Jij bent degene die zelf weer aan het stuur gaat zitten en gaat kiezen wanneer je deze kwaliteiten in wil zetten en wanneer het niet nodig is.

Net als bij een reading komen er inzichten en worden blokkades zichtbaar, en kan een natuurlijke beweging weer gaan stromen. Deze methode heb ik Trauma & Innerlijk Kind Integratie (TIKI) opstellingen genoemd.

Speciale opstelling: Reis van de Ziel

Veel hooggevoelige mensen hebben wel eens (of vaak) het gevoel zich niet volledig thuis te voelen op aarde. Het verschil tussen hun hartsenergie met de verbinding met de lichte trillingen van de energiewereld en de aardse realiteit, maken het soms lastig om echt te kiezen op aarde te incarneren en te leven.
Bij een opstelling met als thema Reis van Ziel, reis je van het stadium dat je deel uitmaakte van het goddelijke bewustzijn, via het opsplitsen in jouw unieke eigen essentie bewustzijn, indien nodig langs vorige levens, naar je huidige incarnatie in je lichaam. Wat je opstelt zijn dus termen als: de Bron, Ziel, Aarde, Conceptie, Lichaam, Vorig levens.

Elke opstelling omvat dezelfde intentie, maar wordt aan de hand van jouw verhaal en inbreng en hoe de opstelling zich ontvouwt, op maat afgestemd. Hierbij wordt er gekeken of er op deze reis ervaringen zijn die je terughouden in je huidige zijn, of dat er kennis is die je uit eerdere stadia mee kan nemen naar je lichaam.

Duur alle opstellingen: gemiddeld 90 minuten