Individuele familieopstellingen

Je kunt een opstelling doen ten aanzien van elke vraag, thema of verlangen.

Individuele (familie)opstelling

Bij individuele opstellingen gebruik ik ‘vloerankers’ (meestal gekleurde viltjes of matjes) om jouw beeld neer te laten leggen op de vloer. Ik gebruik mezelf als representant op afwisselend alle posities om jou de informatie te geven die vrijkomt.

Ik werk met een combinatie van 2 methodes van opstellen; het opstellen zoals Bert Hellinger dat heeft ontwikkeld met als uitgangspunt dat er altijd een bepaalde ordening dient te zijn in systemen. Ik werk met jou aan een betere positie waarin je meer op je plek komt te staan, meer ruimte hebt om dichter bij je vraag of je verlangen uit te komen.

Daarbij maak ik gebruik van de theorie van Franz Ruppert die werkt met ‘opstellingen van het verlangen’, ook wel traumaopstellingen genoemd. Door jou, en eventueel ook een ouder of ander lid uit het gezinssysteem ‘op te delen’ in één of meerdere zogenaamde traumadelen, overlevingsdelen en gezonde delen, kun je onderzoeken door welk trauma van je ouder er bij jou (secundair) trauma is ontstaan, welke coping/overleving je daardoor hebt ontwikkeld en wat dat met je doet.

In de opstelling wordt het traumadeel gevoeld, ervaren en doorleefd en kan daardoor weer geïntegreerd worden. Het overlevingsdeel wordt erkend voor zijn harde werken en bedankt en ontslagen uit zijn rol. Jij bent degene die zelf weer aan het stuur gaat zitten en gaat kiezen wanneer je deze kwaliteiten in wil zetten en wanneer het niet nodig is.

Net als bij een reading komen er inzichten en worden blokkades zichtbaar, en kan een natuurlijke beweging weer gaan stromen. Deze methode heb ik Trauma & Innerlijk Kind Integratie (TIKI) opstellingen genoemd.

Duur: gemiddeld 90 minuten