Week van de Hoogbegaafdheid 4-12 maart

Het is de week van de hoogbegaafdheid. Door heel het land worden er activiteiten georganiseerd om aandacht te genereren en kennis te verspreiden. Kijk hier om te zien wat er allemaal te doen is.

Hoogbegaafdheid is niet alleen een intelligenter brein op een cognitief niveau (voor het IQ hanteren we een norm van minimaal 130). Het gaat ook om een aantal harts – of zijnskenmerken.
Sommige hoogbegaafden hebben enorme talenten op het gebied van muziek, sport of kunst.
Een hoogbegaafd brein functioneert niet alleen slimmer of sneller, maar ook anders. En dat is niet altijd alleen maar fijn. Hoogbegaafdheid gaat door de bedrading van het brein met een intense prikkelverwerking, ook vaak gepaard met (hoog)sensitiviteit. Op het gebied van zintuigelijke prikkelverwerking, het voelen van sferen of emoties van anderen, het doorzien van sociale verbanden.

Soms nemen ouders contact met mij op voor hun gevoelige, intens belevende kind. Soms geven zij mij aan dat er sprake is van hoogbegaafdheid, maar soms hebben zij nog niet op deze wijze naar hun kind gekeken. Ik kom soms in een reading beelden tegen waarmee ik ouders op het spoor zet van het bekijken van hun kind met het idee dat er sprake zou kunnen zijn van een ontwikkelingsvoorsprong.
Ik ‘zie’ dan als het ware dat het kind ketens van denkstappen maakt, steeds verder en verder, als lange ketens die ver vooruit lopen. Of juist een beeld van allerlei connecties die gemaakt worden, als lampjes die aanspringen en associaties die het volgende lampje activeren, leidend tot allerlei creatieve gedragingen, maar soms ook tot overprikkeling.

Het mooie van een reading van een hoogbegaafd of hoogsensitief kind vind ik altijd dat ik in de energie het kind zelf vraag wat het nodig heeft van de ouders. Daarmee kun je nog specifieker je ouderschap afstemmen op jouw kind; bijvoorbeeld doordat je er achter komt welke manieren van ontprikkeling aansluiten bij jouw kind, hoe je in de communicatie kunt afstemmen, wat je kind van jou nodig heeft. 
Een enkele keer komen daar dan weer de eigen pijnlijke plekken van ouders naar voren, en dan kan ik met een opstelling een opstelling van dienst zijn.

Wil jij een reading/kinderfluistersessie over jouw (vermoedelijk) hoogbegaafde of hooggevoelige kind? Neem deze week (tot 12 maart) contact met me op via de mail om een afspraak te maken en ontvang 20 euro korting!