Wie ben ik?

Ik ben Christel van Dijk, ben geboren in 1973 en ik woon in Utrecht. Sinds 2020 ben ik naar een woning verhuisd met een praktijkruimte aan huis om mijn grote verlangen waar te maken; een praktijk waarin ik in mijn eigen sfeer kan werken.

Als ik terugkijk naar mijn levenspad, dan hebben al mijn ervaringen geleid tot dit moment; dat ik volledig vrijheid en vertrouwen voel dat wat ik te bieden heb uniek is voor een bepaalde groep mensen en kinderen en dat ik die verder kan helpen op hun pad. Mijn klanten, met name de hooggevoelige kinderen met een sterke wil, en de hoogbegaafde kinderen zijn een enorme spiegel voor mij. Door hen te mogen ‘lezen’ en helpen ben ik mezelf nog beter gaan begrijpen en heb ik mezelf kunnen helen.

Ik heb namelijk nogal wat opleidingen en therapieën gevolgd in de afgelopen 20 jaar omdat ik mij vaak niet verbonden voelde met mijzelf en met het leven. Aan het begin van mijn volwassenheid was bestond ik alleen nog maar uit ‘hoofd’ en denken. En ook rond mijn 40ste heb ik nog een moeilijke tijd doorgemaakt, waar ik uiteindelijk doorheen ben gekomen. Het was een lange weg terug naar het leven vanuit vertrouwen, voelen en intuïtie en ik ben er trots op dat ik ben waar ik nu ben!

Een blik op mijn opleidingen:
Ik heb een universitaire studie gedaan in de orthopedagogiek (aan de Universiteit van Utrecht), en een opleiding tot systeem(gezins)therapeut (sinds 2012 geregistreerd bij de NVRG). In 2020 heb ik ook nog de basisopleiding EMDR Kind & Jeugd afgerond. Ik heb jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en kinderpsychiatrie in diverse begeleidende en therapeutische functies.

Van 2001-2015 heb ik cursussen en opleidingen gevolgd bij het Centrum voor Leven en Intuïtie (CLI) te Utrecht, waaronder de opleidingen tot healer en reader, en de specialisaties Vrouwenstudies en Geboorte-, Leven- en Doodstudies. Daarnaast ben ik opgeleid voor het begeleiden van familieopstellingen bij Jerphaas te Arnhem, en een cursus Trauma-opstellingen bij Zielsbelang. Inmiddels heb ik in 2021 een basiscursus Aromatherapie.

In de afgelopen jaren ben ik meer en meer meegegaan met zogenaamde ‘energiereizen’. Dat zijn reizen waarbij krachtplekken worden bezocht, om -middels meditatie- die energie te gebruiken voor inzicht en healing. Zo heb ik plekken bezocht in Engeland, Ierland en Schotland, Frankrijk en Turkije, en ben ik meerdere malen in India geweest. Een hele speciale magische plek vind ik de tunnels onder de piramides in Bosnië, waar een hoge healingenergie te ervaren valt.

Inmiddels zijn alle methodes die ik in mijn pakket heb geïntegreerd; binnen readingen ‘lees’ ik ook familiedynamieken of traumadynamieken. Binnen de Traumarelease middels essentiële oliën komen de aromatherapie, EMDR en traumatherapie samen.

Door zelf steeds opnieuw opleidingen te volgen en te reizen, doorleef ik binnen mijn eigen proces steeds meer kanten van groei en ontwikkeling, waardoor mijn invoelen en aanvoelen zich verdiept.