Voor ouders

Als ouder heb je de prachtige mogelijkheid om een nieuw mens te helpen groeien en ontwikkelen. Maar dat is niet altijd eenvoudig: met name in deze tijd van vele prikkels, en sociale media, moeten kinderen en volwassenen vele malen meer prikkels op een dag verwerken! Daarnaast zijn veel kinderen die geboren worden veel gevoeliger voor prikkels en sfeer en hebben sommigen een zeer sterke wil!

Ouders van hooggevoelige kinderen komen vaak problemen tegen als het gaat om het begeleiden van hun kind dat duidelijk laat zien overprikkeld te raken van de school en andere situaties. Want aan de ene kant wil je je kind beschermen tegen deze overprikkeling, maar aan de andere kant wil je je kind leren ermee om te gaan. En daarnaast kan het een druk leggen op je eigen dag- en weekritme.

In een kinderfluistersessie krijg je meer inzicht en praktische tips over de omgang met je kind!

Ook kun je in de opvoeding van je kind dingen tegen komen die je kunnen uitnodigen om zelf te healen en te groeien. Bijvoorbeeld: Het kan zijn dat je zelf moeite hebt met structuur, maar je kind heeft dat juist van je nodig. Of: je ziet dat je kind moeite heeft met grenzen voelen en aangeven, maar eigenlijk herken je dat ook bij jezelf.

In een ouder-kindreading ligt de focus meer op de interactie tussen je kind en je eigen groeithema’s.